Ηράκλειο: Πρωτοφανείς συμπεριφορές bullying σε βάρος γυναίκας με τελικό στόχο επιχειρηματικά συμφέροντα!

Σε σοβαρές καταγγελίες για τη – ακόμα και βίαιη- δράση νεαρών ατόμων σε βάρος της, τα οποία δρουν ως όργανα μερικών επιχειρηματιών που προσπαθούν να την εξωθήσουν στο να αποδώσει την ιδιοκτησία της σε αυτούς, προχωρεί Ηρακλειώτισσα επιστήμονας, μέσω επιστολής στο Candiadoc, αλλά και αναφορά στην εισαγγελική και αστυνομική αρχή.

Η Ηρακλειώτισσα, μέλος διεθνών επιστημονικών κέντρων Πανεπιστημίων από όλο τον κόσμο, ιδιοκτήτρια ακινήτου στο κέντρο του Ηρακλείου, καταγγέλλει ότι η οικογένειά της πιέζεται εδώ και χρόνια να παραχωρήσει ή να ενοικιάσει την ιδιοκτησία της ώστε να λειτουργήσουν επιχειρήσεις καφέ, μπαρ κλπ, πίεση που πλέον ασκείται στην ίδια καθώς είναι τώρα η κληρονόμος και νόμιμη ιδιοκτήτρια.

Πολύ συχνά δέχεται συμπεριφορές bullying από ομάδες νεαρών ατόμων τα οποία ανήκουν στην κοινότητα των Ρομά και έχουν φτάσει στο σημείο ακόμα και να βιαιοπραγήσουν σε βάρος της. Κι όπως έχει η ίδια διαπιστώσει αλλά έχουν παραδεχτεί και κάποια από αυτά τα άτομα, δρουν για λογαριασμό ανθρώπων της περιοχής!

Η ίδια η Ηρακλειώτισσα από θέση και φιλοσοφία είναι ιδιαίτερα φιλική προς τους Ρομά, άρα δεν δρα από προκατάληψη αλλά πιεσμένη από τα ίδια τα γεγονότα αλλά και εξαιτίας της τρομοκρατίας που υφίσταται.

Διαβάστε την επώνυμη καταγγελία:

Από το 2021, ανελλιπώς, κάθε φορά που μπαίνω ή βγαίνω έξω από το σπίτι μου, στο κεντρικότερο σημείο της πόλης, αλλά και τις φορές που βρίσκομαι στο χώρο του γραφείου μου παραπλεύρως, δέχομαι λεκτικές επιθέσεις, ύβρεις και χυδαίες χειρονομίες από παιδιά Ρομά, τα οποία ρίχνουν καθημερινά και πολλές φορές την ημέρα κάθε είδος απορριμμάτων στα σκαλοπάτια των εισόδων, αλλά και στον πεζόδρομο μπροστά από την οικοδομή μου. Η κατάσταση αυτή συμπίπτει χρονικά αμέσως μόλις ξεκίνησα να ετοιμάζω το νέο χώρο του γραφείου μου. Τόσο τα παιδιά, αλλά και ενήλικες Ρομά που ήρθαν στο γραφείο μου στις 15-7-2021 στις 1.34 μ.μ. και στις 3.14 μ.μ., έχουν παραδεχτεί ότι έχουν προξενήσει αυτούς τους βανδαλισμούς (λιωμένα παγωτά, πατατάκια, πορτοκαλάδες, καφέδες, λιωμένες καραμέλες, σοκολάτες, σκουπίδια, πλαστικά ποτήρια και ό,τι άλλο φαγώσιμο πωλείται από τις γειτονικές επιχειρήσεις, όπως χαρακτηριστικά αποφάγια από μακαρόνια με λάδια στη μέση του πεζοδρόμου) και μου έχουν αποκαλύψει ότι δέχονται εντολές από άτομα που επιδίδονται σε σκιώδεις ενέργειες με σκοπό κάποιοι να με εκφοβίσουν, κάποιοι να με αποτρέψουν από το άνοιγμα γραφείου στη δική μου ιδιοκτησία (!!!), κάποιοι να εκδικηθούν την οικογένειά μου επειδή παρά τις πολύχρονες πιέσεις δε δέχεται να νοικιάσει την οικοδομή μας για επέκταση των επιχειρήσεών τους και με τελικό μήνυμα την απομάκρυνσή μας από το ίδιο μας το σπίτι και χώρο εργασίας μου χωρίς τη θέλησή μας!

Επανειλημμένως έχω συλλάβει επ’ αυτοφώρω υπαλλήλους κοντινών επιχειρήσεων να προτρέπουν νέες Ρομά, σε αυτές τις ενέργειες ή να τις κρύβουν στο εσωτερικό των επιχειρήσεων. Το θράσος αυτών των ανθρώπων δεν έχει όρια και είναι πραγματικά ηθικά κολάσιμο να ωθούν ανήλικα παιδιά στο κακό.

Μετά από προτροπή της αστυνομίας τοποθέτησα κάμερες ώστε να ελέγχω ποιοι προξενούν την οποιαδήποτε φθορά ή όχληση, όσο και για αποτροπή αυτών των πράξεων. Παρ’ όλα αυτά η ίδια κατάσταση συνεχίζεται. Επειδή εμπλέκονται ανήλικοι σε αυτές τις πράξεις και ιδίως Ρομά, λόγω ιδιαίτερης ευαισθησίας που έχω ενάντια στο ρατσισμό και το μίσος που δέχεται ο συγκεκριμένος πληθυσμός και της φιλίας που έμπρακτα έχω αποδείξει για δεκαετίες, απευθύνθηκα αφενός σε άτομο που έχει στενή σχέση με τους Ρομά για να λυθεί το ζήτημα και αφετέρου στο “Χαμόγελο του Παιδιού”, για ειδική παρέμβαση εξαιτίας συγκεκριμένων πράξεων που θέτουν σε κίνδυνο κορίτσια λόγω σοβαρότατης αμέλειας των γονιών τους. Όμως δεν υπήρξε κανένα απολύτως αποτέλεσμα από τις προσπάθειές μου και σαν έσχατη λύση αναγκάστηκα να απευθυνθώ στην αστυνομία.

Όμως ούτε και οι επανειλημμένες κλήσεις και καταγγελίες μου στην αστυνομία τόσα χρόνια, μπόρεσαν να προστατεύσουν την ιδιοκτησία μου, το δικαίωμα στην εργασία, αλλά και την ίδια την ακεραιότητά μου, καθώς τα γεγονότα κορυφώθηκαν στις 23-9-2023, όταν λίγα μέτρα από το σπίτι μου νεαρή Ρομά μου επιτέθηκε χτυπώντας με στο μπράτσο με μια κούτα, το ίδιο ακριβώς άτομο που στις 25-7-2023 είχε έρθει πίσω μου την ώρα που μιλούσα σε αστυνομικούς και το είχαν διώξει, στο ίδιο ακριβώς σημείο, μετά από σχετική καταγγελία μου κατά ιδιοκτήτη διπλανής επιχείρησης, του οποίου το προσωπικό με παρεμπόδιζε να εισέρθω ή να εξέρθω από το σπίτι μου. Αμέσως κάλεσα την αστυνομία, αλλά όπως ήταν αναμενόμενο, το κορίτσι κρυβόταν κάθε φορά που οι άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ ήταν παρόντες και αμέσως μόλις έφευγαν ξαναεμφανιζόταν. Οι αστυνομικοί με ρώτησαν αν γνωρίζω την ταυτότητα του κοριτσιού ή των γονιών του, υπονοώντας ότι χωρίς να είναι γνωστά τα στοιχεία, δεν θα μπορούσαν να προβούν σε συλλήψεις των ενηλίκων.

Φυσικά δεν κάνω κανένα διάλογο και απομακρύνομαι από τα παιδιά ή τους ενήλικους, όταν σπάνια τα συνοδεύουν, όμως είναι γνωστό σε όλους ότι τα ίδια πάντα άτομα, καθημερινά εδώ και χρόνια, βρίσκονται όλη τη μέρα στο Πάρκο Θεοτοκόπουλου ή στο σκεπαστό χώρο της Λότζια, όσο τα παιδιά ασκούν επαιτεία σε ολόκληρο το κέντρο, χωρίς την παραμικρή επίβλεψη.

Αλλά επειδή καλούμαι να πράξω όσα είναι τόσο ευθύνη όσο και αρμοδιότητα των άλλων, τις αμέσως επόμενες μέρες, κάθε μεσημέρι, έρχεται αυτοκίνητο με αριθμό κυκλοφορίας ΡΕΒ—1 (σ.σ. τα στοιχεία του οχήματος είναι στη διάθεση του Candiadoc) και παρκάρει μπροστά από τον ΟΤΕ με τους “γνωστούς αγνώστους”. Την πρώτη φορά που το είδα, οδηγούσε ένας ανήλικος όχι πάνω από 13 ετών. Και όταν με κατάπληξη αναρωτήθηκα ποιος ήταν ο ενήλικος συνοδηγός που του επέτρεπε να οδηγεί, με φρίκη είδα να βγαίνει έξω ένα αγοράκι 5-6 ετών!

 Ζητώ λοιπόν την άμεση παρέμβαση τόσο της αστυνομίας, όσο και της Εισαγγελέα Ανηλίκων, σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες με σχετική εκπαίδευση και κυρίως ευαισθησία σε ζητήματα ανηλίκων, ώστε, έστω και κατόπιν τόσης παρέλευσης χρόνου, να πράξουν το καθήκον τους στο ακέραιο και τους καθιστώ υπεύθυνους για τη δική μου ασφάλεια όσο και της ιδιοκτησίας μου.

Συγχρόνως δηλώνω ότι δεν δίνω το δικαίωμα σε κανένα να εκμεταλλευτεί τα συμβάντα για ρατσιστικά σχόλια εναντίον του συνόλου των Ρομά. Όλοι είναι ίσοι ενώπιον του Νόμου και απαιτώ οι υπαίτιοι να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Ρ- Τσ (τα στοιχεία της γνωστά σε εμάς και στις αρχές στις οποίες έχει προσφύγει)

ISFM AdvCertFB
PPD, PGCert in Clinical Animal Behaviour

Royal (Dick) School of Veterinary Studies – University of Edinburgh

Member of One Health Society – University of Edinburgh

Member of Centre of Veterinary Education – University of Sydney

Member of Feral Friends Network® – Alley Cat Allies

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί